tisdag 1 december 2009

Adventskaka.



Mjuk pepparkaka med tofucreamcheeseglasyr och lingon! Tyvärr har jag inte smakat den själv, men jag fick beröm via sms. Julstämningen har inte riktigt velat infinna sig ännu, men jag tror det kommer. Har iallafall ätit en (köpt) lussekatt, (lite pinsamt att erkänna förstås). Många bagerier försöker hålla kostnaderna nere genom att baka med vegetabiliskt margarin och skippa mjölken i vetedegen, något som är till fördel för oss veganer!
Av creamcheeseglasyren som blev över tänkte jag göra halloncheesecake till mig och min roomie, men misslyckades fatalt då jag gick ut ur köket och helt glömde att jag hade en botten i ugnen. Det blev svart grus av den... Istället smulade jag kex i två glas och varvade med halloncheescakesmet, det blev rätt gott ändå!

2 kommentarer:

  1. vilka underbara tårtor!! du har inte lust att dela med dig av recept? man blir ju så nyfiken!! ;)

    vegokärlek!

    SvaraRadera
  2. Barbro Björkstrand4 april 2010 kl. 04:46

    Oj! vad desserten ser god ut, skulle jag kunna få receptet?

    SvaraRadera