tisdag 25 maj 2010
Bröllopsbrownies
Veganska Brownies med chokladglasyr:
(på bilden serverade med mixade hallon på ett bröllop!)
ca 12st om man gör dem hjärtformade
1 dl socker
1 dl farin
1 dl sojamjölk
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
100 g mörk choklad
Glasyr:
100 g choklad
50 g margarin
1/2 dl havregrädde
Vispa båda sockersorterna och mjölk, sikta sedan ner allt det torra och häll till sist i oljan följt av den grovhackade chokladen. Rör runt och lägg pappersklädd form, ca 25x30 cm och grädda i ca 12 min i 175 grader.
Glasyren gör man enklast genom att koka upp grädden och sedan ta av kastrullen från plattan och röra ned tärnat margarin och grovhackad choklad. Rör tills glasyren är jämn och fin. Bred på den kalla kakan och ställ i kylen. Det blir riktigt gott och lagom kladdigt! Till samma bröllop bakade jag även en bröllopstårta och flera andra tårtor, men i kladdet och stressen hann jag tyvärr inte fånga dem på bild...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
åh vad coolt!
SvaraRaderamen guuud, va många. Skulle behöva några sådana nu..
SvaraRaderaåh vad kul att du lagt upp receptet, tänkte jag skulle fråga dig om det för det var så himla gott när vi fick smaka på mötet! :) kram anni
SvaraRaderawow! När jag gifter mig vill jag anställa dig att göra tårtan! Finfina grejor :D
SvaraRaderaAldrig sett någon göra vegangrejs för sådana evenemang. Storartat!
Var finns du?
Nu har jag visserligen inte bröllop på gång, men kände spontant att man inte vill förlora en sån fin kontakt ;)
Mvh Matilda
fb?
facebook.com/matilda3
Hej!
SvaraRaderaJag testade baka de här kakorna för ett tag sen. Tyvärr blev själva botten väldigt lös, typ rinnande. Jag funderade på om det kanske skulle varit mjöl i recptet men att det hade fallit bort. Dock blev glasyren ganska hård. Jag funderar på om jag kanske borde haft mer havregrädde i eller kanske flytande margarin. Trots konsistensproblem var de himmelskt goda så därför funderar jag på hur jag ska göra nästa gång.
/Pim