tisdag 11 maj 2010

Vegansk smörgåstårta



Jag skulle nästan kunna tänka mig att leva på smörgåstårta. Den här gjorde jag i påskas, och även den oveganska delen av släkten berömde den!

torsdag 6 maj 2010

Vem behöver krossa löss?


...när det räcker att riva lite rödbeta?

fredag 2 april 2010

PÅSKCUPCAKES.


Här är bilder på små våriga veganska påskcupcakes jag gjort idag. Marsipankycklingarna ovanpå är de enda kycklingar som behöver sätta livet till för min skull i påsk...

Veganska cupcakes med hallon och mandel:
12 st

120 g margarin
1 1/4 dl socker
2 tsk noEgg + 1/2 dl sojamjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skal från 1 citron
2 dl hallon
1 dl mandelspån

Rör socker och margarin mjukt. Rör sedan i noeggpulvret utvispat i mjölken och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i det. Rör till sist snabbt ner hallon och mandel. Placera 12 muffinsformar i muffinsplåt och fördela smeten. Grädda ca 15 min i 175 grader mitt i ugnen.

Glasyren har jag gjort av florsocker, Tofuline Creamcheese och lite margarin.

fredag 26 februari 2010

Banoffeetårta


Min senaste tårta var inspirerad av banoffeepaj. Kokos- och chokladbotten, kola, banan och chokladmousse trivs fint tillsammans!

Veganska biskvier.


De här godingarna gjorde sig inte riktigt på bild, men jag har för en gångs skull lyckats anteckna vad jag hade i och lägger ut receptet här. Varsågoda!

Kokosbiskvier
10 st

Biskvi:
150 g riven mandelmassa
1 dl kokos
1/2 tsk bakpulver
2 tsk noEgg + 3 msk vatten.

Rör ihop allt, klicka ut till tio lagom stora runda kakor. Grädda mitt i ugnen i 150° C i ca 15 min. Kakorna ska precis ha börjat få färg i kanten. Låt svalna på plåten.

Smörkräm:
2 dl vaniljkräm (kokmarsán är vegansk om man gör den på lämplig mjölk)
150 g margarin
1 msk vaniljsocker
1-2 msk kakao
2 msk florsocker
1 krm salt (ev mer, smaka!)

Ta fram margarinet i god tid, det är viktigt att det är rumsvarmt. Vispa smör och vaniljkräm med elvisp, sikta i torrvarorna och vispa till en jämn kräm. Ställ in i kylen.
När bottnarna har kallnat och smörkrämen stelnat till sig lite är det bara att bre eller spritsa på den på biskvierna. Gör dem jämna och toppiga. Kyl ett tag till, doppa dem sedan i 150 g mörk choklad och garnera med tex kokosflingor.In i kylen en sista gång, sedan är det bara att njuta! Biskvierna går fint att frysa.

måndag 15 februari 2010

Inte tårtor men gott ändå.


Cupcakes!

Vaniljbullar med hallonsylt!

fredag 5 februari 2010

PotatoPotato fyller ett år!


Imorgon har scenkonstnätverket PotatoPotato ettårskalas på Inkonst i Malmö, och de har bett om hjälp med bakningen, så där kommer man bland mycket annat att kunna fika på läckerheter som den veganska snickerskakan på bilden. Mer info om arrangemanget finns på http://potatopotato.dinstudio.se/