...en sista sommarsmak innan det blir höst på allvar.
måndag 27 september 2010
onsdag 28 juli 2010
Sommar och så
tisdag 8 juni 2010
Grattis alla studenter!
Nu får man väl ändå säga att det är sommar! Jag har inte badat än och jag har inte bakat/ätit jordgubbstårta än, men jag hoppas få gjort det i veckan...
Veganska studenttårtor:

Frukttårta med jordgubbsmousse och aprikoskompott.
Chokladmoussetårta med kola på kokosbotten samt princesstårta i form av studentmössa.
tisdag 25 maj 2010
Bröllopsbrownies
Veganska Brownies med chokladglasyr:
(på bilden serverade med mixade hallon på ett bröllop!)
ca 12st om man gör dem hjärtformade
1 dl socker
1 dl farin
1 dl sojamjölk
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
100 g mörk choklad
Glasyr:
100 g choklad
50 g margarin
1/2 dl havregrädde
Vispa båda sockersorterna och mjölk, sikta sedan ner allt det torra och häll till sist i oljan följt av den grovhackade chokladen. Rör runt och lägg pappersklädd form, ca 25x30 cm och grädda i ca 12 min i 175 grader.
Glasyren gör man enklast genom att koka upp grädden och sedan ta av kastrullen från plattan och röra ned tärnat margarin och grovhackad choklad. Rör tills glasyren är jämn och fin. Bred på den kalla kakan och ställ i kylen. Det blir riktigt gott och lagom kladdigt! Till samma bröllop bakade jag även en bröllopstårta och flera andra tårtor, men i kladdet och stressen hann jag tyvärr inte fånga dem på bild...
tisdag 11 maj 2010
Vegansk smörgåstårta
torsdag 6 maj 2010
fredag 2 april 2010
PÅSKCUPCAKES.

Här är bilder på små våriga veganska påskcupcakes jag gjort idag. Marsipankycklingarna ovanpå är de enda kycklingar som behöver sätta livet till för min skull i påsk...
Veganska cupcakes med hallon och mandel:
12 st
120 g margarin
1 1/4 dl socker
2 tsk noEgg + 1/2 dl sojamjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skal från 1 citron
2 dl hallon
1 dl mandelspån
Rör socker och margarin mjukt. Rör sedan i noeggpulvret utvispat i mjölken och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i det. Rör till sist snabbt ner hallon och mandel. Placera 12 muffinsformar i muffinsplåt och fördela smeten. Grädda ca 15 min i 175 grader mitt i ugnen.
Glasyren har jag gjort av florsocker, Tofuline Creamcheese och lite margarin.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)