måndag 27 september 2010

Halloncupcakes...


...en sista sommarsmak innan det blir höst på allvar.

onsdag 28 juli 2010

Sommar och så


Frukttårta med chokladtryffel och mangomousse


Choklad- och passionsfrukttårta på kokosbotten


Mazarinpaj med jordgubbar och champagnegelé

tisdag 8 juni 2010

Grattis alla studenter!


Nu får man väl ändå säga att det är sommar! Jag har inte badat än och jag har inte bakat/ätit jordgubbstårta än, men jag hoppas få gjort det i veckan...
Veganska studenttårtor:

Frukttårta med jordgubbsmousse och aprikoskompott.


Chokladmoussetårta med kola på kokosbotten samt princesstårta i form av studentmössa.

tisdag 25 maj 2010

Bröllopsbrownies


Veganska Brownies med chokladglasyr:
(på bilden serverade med mixade hallon på ett bröllop!)
ca 12st om man gör dem hjärtformade

1 dl socker
1 dl farin
1 dl sojamjölk
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
100 g mörk choklad
Glasyr:
100 g choklad
50 g margarin
1/2 dl havregrädde

Vispa båda sockersorterna och mjölk, sikta sedan ner allt det torra och häll till sist i oljan följt av den grovhackade chokladen. Rör runt och lägg pappersklädd form, ca 25x30 cm och grädda i ca 12 min i 175 grader.
Glasyren gör man enklast genom att koka upp grädden och sedan ta av kastrullen från plattan och röra ned tärnat margarin och grovhackad choklad. Rör tills glasyren är jämn och fin. Bred på den kalla kakan och ställ i kylen. Det blir riktigt gott och lagom kladdigt! Till samma bröllop bakade jag även en bröllopstårta och flera andra tårtor, men i kladdet och stressen hann jag tyvärr inte fånga dem på bild...

tisdag 11 maj 2010

Vegansk smörgåstårta



Jag skulle nästan kunna tänka mig att leva på smörgåstårta. Den här gjorde jag i påskas, och även den oveganska delen av släkten berömde den!

torsdag 6 maj 2010

Vem behöver krossa löss?


...när det räcker att riva lite rödbeta?

fredag 2 april 2010

PÅSKCUPCAKES.


Här är bilder på små våriga veganska påskcupcakes jag gjort idag. Marsipankycklingarna ovanpå är de enda kycklingar som behöver sätta livet till för min skull i påsk...

Veganska cupcakes med hallon och mandel:
12 st

120 g margarin
1 1/4 dl socker
2 tsk noEgg + 1/2 dl sojamjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
skal från 1 citron
2 dl hallon
1 dl mandelspån

Rör socker och margarin mjukt. Rör sedan i noeggpulvret utvispat i mjölken och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i det. Rör till sist snabbt ner hallon och mandel. Placera 12 muffinsformar i muffinsplåt och fördela smeten. Grädda ca 15 min i 175 grader mitt i ugnen.

Glasyren har jag gjort av florsocker, Tofuline Creamcheese och lite margarin.