onsdag 13 januari 2010

Choklad, choklad, choklad.


Här är en tårta som jag bakade häromdagen. Den är ganska lik apelsin- och kanelchokladtårtan i uppbyggnaden, men innehåller istället hallontryffel, naturell chokladmousse och hallongelé.
Jag har gjort väldigt mycket på temat choklad den sista tiden men som sagt, det är ju så gott! Men nu börjar jag ändå längta till våren och sommaren då jag kan göra flera lite lättare och fruktigare tårtor. Snart blir det dessutom semlebak!

söndag 10 januari 2010

Lite sen nyårsrapport.


På nyårsafton var jag på en middag med tema snittar. Jag och mina roomies stog i köket hela dagen och åstadkom hela fem olika sorters veganska snittar. Först hade vi pepparrotsvisp, machésallad och "rostbiff" på grovt bröd. På rostat bröd gjorde vi två sorter: en med dill+gräddfil, rödlök och tångkaviar, och en med hemgjord olivtapenad (full med vitlök), ruccola, körsbärstomater och "salami". En fjärde snitt bestod av ugnsrostad potatis med paprikaröra, creamcheese och rosmarin och sist men inte minst gjorde jag ostfyllda smördegshjärtan.
Till efterrätt gjorde jag chokladmoussepaj med hallon på mandelbotten.

lördag 12 december 2009

Smaka på mina tårtor!

Igår bakade jag en chokladmoussetårta och hade med mig när jag skulle på middag hos några vänner. För en ovanlighetens skull fick jag själv smaka på tårtan, det gör jag alldeles för sällan. Det var inte fel... Chokladmoussen hade en lätt smak av apelsin och mellan moussen och chokladbottnarna fanns en choklad- och kaneltryffel. I december ska det ju smaka jul!
På tisdag, den 15de december har Djurrättsalliansen veganskt julbord i Malmö. Jag kommer att baka till dessertbordet och tycker att alla ska komma dit och äta! Mer info finns på http://www.djurrattsalliansen.se/malmo/valkommen-pa-julbord-i-malmo.html

tisdag 1 december 2009

Adventskaka.



Mjuk pepparkaka med tofucreamcheeseglasyr och lingon! Tyvärr har jag inte smakat den själv, men jag fick beröm via sms. Julstämningen har inte riktigt velat infinna sig ännu, men jag tror det kommer. Har iallafall ätit en (köpt) lussekatt, (lite pinsamt att erkänna förstås). Många bagerier försöker hålla kostnaderna nere genom att baka med vegetabiliskt margarin och skippa mjölken i vetedegen, något som är till fördel för oss veganer!
Av creamcheeseglasyren som blev över tänkte jag göra halloncheesecake till mig och min roomie, men misslyckades fatalt då jag gick ut ur köket och helt glömde att jag hade en botten i ugnen. Det blev svart grus av den... Istället smulade jag kex i två glas och varvade med halloncheescakesmet, det blev rätt gott ändå!

fredag 20 november 2009

Vegansk princesstårta.



Idag hade jag en beställning på vegansk princesstårta, och så här blev den. Den innehåller (såklart) sockerkaksbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och hallonmousse. Marsipanrosen har jag gjort av ofärgad marsipan som jag färgat med blåbär!

söndag 15 november 2009

Veganska cupcakes!



Ok, det är sådant här jag pysslar med när jag egentligen borde plugga, städa eller laga min bil. Nu fick jag alltså inget av detta gjort, istället blev det morotsmuffins med kanel och valnötter fyllda med mandelmassa och glaserade med creamcheese. Nu får jag bara hoppas att någon vill komma och hälsa på mig så jag inte äter upp alla själv...


tisdag 3 november 2009

Hallonblåbärsbakelser.


Bakelser bakar man för sällan! De här består av vaniljkräm, blåbär och hallonmousse på sockerkaksbotten. Jag gjorde hallonmoussen ganska syrlig, så att det smakar mycket bär och inte bara sött.
I veckan bjöd jag också på chokladmoussepaj med mandelbotten, björnbär och passionsfrukt, med bilderna försvann tyvärr spårlöst ur kameran. Jag får kanske bjuda in några vänner igen och baka om den...